Tekstvak: Tips Voor de behandeling
Tekstvak: Een aantal tips voor het beste resultaat:

* De eerste behandelingen moeten om de 4 tot 8 weken plaatsvinden. Wij hanteren voor de eerste behandelingen een tussenliggende periode van 6 weken. Na enkele behandelingen kan deze tussenliggende periode in overleg worden verlengd tot een maximum van 12 weken. 

* Sla geen behandelingen over, hierdoor duurt de behandeling veel langer. De overgeslagen lading haren zal pas veel later weer in de kwetsbare fase komen.

* De behandeling geeft het beste resultaat op een lichte huid. Zorg er dus voor dat u niet te bruin bent door zon of zonnebank. Het beste is om 2 weken voor uw behandeling niet te zonnen. Ook na de behandeling is het verstandig om het behandelde gebied 2 weken niet bloot te stellen aan zon of zonnebank. U kunt uiteraard de behandelde zone wel afdekken met een kledingstuk of handdoek. 

* Houd rekening met een 'onderhoudsbeurt' éénmaal per jaar. 

* Ben je onder de 18 jaar, dan is IPL niet aan te bevelen. Je lichaam is nog niet klaar met haartjes aanmaken, en zal waarschijnlijk nog meer haar laten groeien -en dichter- op veel meer plaatsen. Bovendien zijn de haartjes vaak té dun en zullen nauwelijks energie opnemen. Deze kunnen we dus niet uitschakelen. Wacht liever tot je verwachte lichaamslengte hebt bereikt.

* De haren mogen een maand voor de behandeling niet meer geharst of geëpileerd worden, omdat dit de haar in zijn geheel verwijderd. De flits zal hierdoor niet effectief zijn. U kunt wel scheren of knippen. 
Zorg ervoor dat u het te behandelen gebied 24 uur voor de behandeling zorgvuldig scheert, en wast zonder zeep voordat u de behandeling ondergaat. Ook mag u geen crémes, deodorant etc. gebruiken vlak voor of na uw behandeling.

* Draag geen make-up wanneer uw gelaat wordt behandeld.

* Tatoeages kunnen niet worden behandeld, in verband met het pigment dat de inkt van tatoeages bevat. Er omheen kan wel.
 
* Bepaalde medicijnen zoals, antibiotica, peneciline, anti depressiva, Ro accutane (tegen acne) kunnen de huid overgevoelig maken voor daglicht, dus wat ook invloed kan hebben op de IPL flitslicht behandeling. Wanneer u medicijnen gebruikt die lichtgevoeligheid veroorzaken, dient u die vooraf met uw huisarts te bespreken. 

* Ook storingen in de hormoonhuishouding kunnen van invloed zijn op uw behandeling. Donsharen en haren met geen of te weinig pigment (rood, grijs, wit en erg blond haar) kunnen niet worden behandeld. Het meest geschikt zijn mensen met een lichte huid en donkere haren.