Tekstvak: Verschil tussen IPL en Laser
Tekstvak: Laser of IPL lichtflits ?
 
Beide methoden hebben hetzelfde doel : duurzaam ongewenste haargroei verwijderen.


Er zijn veel verschillende lasers

Met een ontharingslaser dient met de grootste precisie uitgevoerd te worden. Er bestaat nl. een reŽle kans op verbranding, met littekens tot gevolg. Ook pigmentverschuiving komt regelmatig voor bij laserbehandeling. Een laserbehandeling is vrij pijnlijk. Bovendien zijn de meeste lasers uitgerust met een behandelingskop van 1 tot 2 cm≤. Dit heeft als nadeel dat er meerdere, pijnlijke, impulsen nodig zijn en dit onnodige stress bij de patiŽnt veroorzaakt. 

Over IPL lichtflits ontharen 

MedCos IPL MC2 HighProf is de ideale oplossing voor de behandeling van ongewenste haargroei (behalve grijs, blond en rood haar), couperose, spider naevi (spinnetjes) , huidveroudering en acne. Door het grotere diafragma (effectief 10 cm2) en de snelheid van de lichtpuls (0,5 - 1,5 sec.) kan met de MedCos IPL sneller een oppervlakte van de huid behandeld worden en is tot 50% kortere behandelingstijd mogelijk in vergelijking met veel andere aanbieders.

Welke ontharingsmethode verkiezen?
laser of IPL lichtflits behandelingen kunnen beide dezelfde resultaten halen maar zoals besproken zijn er goede redenen om een IPL lichtflits behandeling de voorkeur te geven.